Algemeen over Products4Engineers.nl

Wat is Products4Engineers.nl?

Products4Engineers.nl biedt het grootste aanbod technische componenten, producten en machines in Nederland. Products4Engineers brengt engineers (die producten zoeken) met leveranciers van producten (de aanbieders) in contact. Products4Engineers is zelf geen leverancier van producten!

Engineers kunnen in drie stappen de gewenste producten vinden en in contact komen met de leverancier:

 1. producten zoeken;
 2. producten selecteren;
 3. snel en makkelijk informatie bij de leverancier opvragen.

 

Voor wie is Products4Engineers.nl bedoeld?

Products4Engineers heeft twee doelgroepen. De belangrijkste doelgroep bestaat uit  technische specialisten en vakmensen die voor de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden regelmatig op zoek zijn naar nieuwe componenten, producten en machines. Dit zijn onder andere engineers, constructeurs, tekenaars, werktuigbouwkundigen, elektrotechnici, R&D medewerkers, werkvoorbereiders, productiemanagers, medewerkers van onderhoudsdiensten en technisch inkopers.

Leveranciers vormen de tweede doelgroep.

 

Leveranciers kunnen hun producten zelf en gratis op Products4Engineers.nl plaatsen en zo onder de aandacht brengen van engineers.

 

Welke producten staan er op Products4Engineers.nl?
 

Products4Engineers.nl biedt het grootste aanbod technische componenten, producten en machines in Nederland. De hoofdgroepen zijn:

 • catalogi, brochures
 • elektrische aandrijvingen
 • elektronica
 • elektrotechniek
 • handgereedschap
 • hydrauliek
 • industriële automatisering
 • instrumentatie (meten, regelen, testen)
 • laboratorium
 • machines, machinegereedschap
 • materialen (engineering)
 • mechanische aandrijvingen
 • pneumatiek, vacuümtechniek
 • procesapparatuur, appendages
 • reinigen, oppervlaktebehandeling
 • sensoren, transmitters
 • software, hardware
 • transport, opslag
 • verpakken
 • werkplaats
 • zakelijke dienstverlening

 

Kun je op Products4Engineers.nl producten kopen of bestellen?

Nee, Products4Engineers.nl is geen webshop. Wel kun je heel makkelijk producten zoeken en selecteren en vervolgens de gewenste informatie aanvragen bij de leverancier.

 

Heeft Products4Engineers.nl nog meer dan alleen productinformatie?

Ja, volop. Products4Engineers heeft het grootste aanbod aan technische componenten, producten en machines in Nederland. Daarnaast biedt de site een leveranciersgids, vacatures en Technofun (filmpjes). Uiteraard biedt de site uitgebreide zoekmogelijkheden: op product (hoofdgroep, subgroep, zoekfunctie), op trefwoord, op merk en op leverancier.

 

Producten plaatsen (alleen voor leveranciers)

Plaatsingsvoorwaarden


Producten blijven maximaal 5 jaar op Products4Engineers.nl staan als er geen extra aandachttrekkers of sales leads worden geactiveerd. Worden de extra aandachttrekkers of sales leads echter wel geactiveerd, dan blijven de producten op de site staan zolang deze opties actief blijven. Producten mogen niet dubbel worden geplaatst onder verschillende product- of subcategorieën. 

 

In de kop/naam moet vermeld staan om wat voor product het gaat.

De onderkop is een tweede regel onder de kop waarin iets meer wordt verteld over een specifiek kenmerk of toepassingsgebied van dit product. Gebruik geen leveranciersnamen of merknamen in de kop of onderkop.


Met merk wordt de naam van de oorspronkelijke fabrikant bedoeld. Bij het typen van het merk ziet u een lijst verschijnen met merken die al op de site staan. Kies bij voorkeur een bestaande merknaam uit de lijst.


In de omschrijving mag geen tekst direct vanuit Word in het veld worden gekopieerd (Ctrl-C) en geplakt (Ctrl-V), maar kopieer de tekst eerst naar Notepad (Kladblok). Hiermee verwijdert u de opmaak van de tekst. Kopieer daarna de tekst van Notepad naar dit formulier.
Begin de tekst met de belangrijkste eigenschappen van het product. Gebruik zo weinig mogelijk superlatieven. Zet in de tekst geen leveranciersgegevens, zoals namen, telefoonnummers, URL van websites etc. Deze gegevens staan in een apart kader onder het product. Bedrijfsgegevens in de productomschrijving worden door de redactie verwijderd.


Een foto moet een afbeelding zijn van het product of van een toepassing van het product. Logo's van leveranciers of afbeeldingen waarin URL van websites zijn opgenomen worden door de redactie aangepast of verwijderd. De foto moet voldoen aan de volgende specificaties:
- Bestandtype .jpg of .gif
- Maximaal 1 Mb groot
- Maximaal 1500 pixels breed
- Minimaal 240 pixels breed

De foto wordt op de site automatisch verkleind naar een breedte van 240 pixels.


Maak foto's optimaal vindbaar in zoekmachines door er een titel aan te hangen. Vermeld hier kort en krachtig de volgende zaken: de productnaam, de typeomschrijving en het merk. Bijvoorbeeld: Inductieve sensor, type IRT van EGE.


Kies uit de categorieën uit de lijst de best passende productcategorie. Kies vervolgens de best passende onderliggende subcategorie. Categorieën toevoegen of aanpassen is niet mogelijk.

 

Het E-mailadres bij dit product is standaard het algemeen e-mailadres van uw bedrijf. U kunt hier een ander e-mailadres invullen dat in het visitekaartje bij dit product getoond zal worden.

 

Trefwoorden zijn woorden waarop dit product gevonden kan worden in zoekmachines als Google. Vul hier geen trefwoorden in die u al in de kop of onderkop van het bericht heeft geplaatst, maar aanvullende trefwoorden, synoniemen of andere schrijfwijze van woorden. Bij het typen van een trefwoord ziet u een lijst verschijnen met trefwoorden die al op deze site staan. Kies bij voorkeur een bestaand trefwoord uit de lijst. Is dit niet aanwezig, typ dan een nieuw woord in van maximaal een woord per veld, zonder hoofdletter. Stel u zelf de vraag: 'Welke woorden typt mijn potentiële klant in het zoekveld van Google, die moeten leiden naar dit product?'


Beperk de PDF-datasheet met alle technische specificaties tot alleen dit product.


Een toepassingartikel is een technisch verhaal dat meer inzicht geeft in het product of de toepassing ervan. Dit artikel kunt u uploaden als PDF of als Word-document.


U kunt direct een CAD-bestand uploaden. De volgende extensies zijn mogelijk: (.IGES ⁄ .DXF ⁄ .DWG ⁄ .DWS ⁄ .DWT ⁄ .DXF ⁄ .SAT ⁄ .SLDPRT ⁄ .SLDDRW)


Een deeplink is een URL (internetadres) die direct verwijst naar de juiste pagina van uw website waar het CAD-bestand is te downloaden. De deeplink mag niet verwijzen naar de URL van de homepage van de leverancier.

 

Een productvideo met een maximale lengte van 2 minuten laten plaatsen bij het product behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt het filmpje dan aanleveren in formaat AVI, MOV, WMV of MPG bij de redactie. Neem hiervoor contact  met ons op.


De redactie behoudt zich het recht voor om producten te verwijderen of te weigeren die niet relevant zijn voor de doelgroep. Leveranciers zijn zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van hun informatie.

Welke leveranciers mogen producten op Products4Engineers.nl plaatsen?

Elke leverancier van technische producten, componenten en machines mag relevante producten op Products4Engineers.nl plaatsen.

 

Producten die niet relevant zijn voor de doelgroep kunnen door de redactie worden verwijderd. Bekijk hiervoor de plaatsingsvoorwaarden.

 

Waarom zou je als leverancier producten op Products4Engineers.nl plaatsen?

Products4Engineers.nl is dé grootste database van technische producten op internet. Het plaatsen van producten met de bijbehorende technische specificaties is gratis. Via dit platform kan een leverancier daarom zijn producten gemakkelijk en kosteloos onder de aandacht brengen van een grote groep technici.

 

Hoe kan ik een product plaatsen (uploaden)?
Het plaatsen van een product gaat in twee eenvoudige stappen:
 1. product aanmelden. Leveranciers kunnen zelf gratis hun producten op Products4Engineers plaatsen;
 2. uw gegevens invullen. Leveranciers vullen hun contactgegevens in, zodat aanvragen van engineers rechstreeks bij de leverancier terecht komen;
 3. meer reacties ontvangen door het toevoegen van productvideo. Door tegen een kleine vergoeding een productvideo toe te voegen, valt een product meer op en ontvangt de leverancier meer reacties van engineers;
 4. overzicht. Een overzicht toont alle producten die in deze sessie zijn geplaatst. Meer producten zijn toe te voegen.

Bij elke stap in het aanmaken van producten (uploaden) staat een vraagteken. Door met de muisaanwijzer over deze vraagtekens te gaan, verschijnt er een pop-up met uitleg en een voorbeeld. Daarnaast zijn er instructievideo's te vinden bij een aantal stappen.

 

Welke informatie mag ik over een product plaatsen?

Het moet om productinformatie gaan met technische kenmerken en toepassingsgebieden. Hierin mogen geen superlatieven, commerciële uitingen of bedrijfsgegevens vermeld worden, zoals namen en telefoonnummers. Deze staan al in een apart kader onder het product. Bedrijfsgegevens in de productomschrijving worden door de redactie verwijderd. Toepassingsartikelen kunnen als bijlage worden toegevoegd. Begin de tekst met de belangrijkste kenmerken van het product.

U kunt ook een video met een maximale lengte van 2 minuten laten plaatsen bij een product. Neem hiervoor contact op met de redactie.

Waar kan ik mijn bedrijfslogo uploaden of aanpassen?

Als u wilt dat bij elk product en in overzichten uw bedrijfslogo wordt getoond, dient u het logo vooraf te uploaden. U kunt wanneer u ingelogd bent, onder 'Mijn gegevens', uw bedrijfslogo uploaden. Dit hoeft u maar één keer te doen.

Alleen hoofdaccounts hebben het recht om een logo te uploaden of aan te passen.

Wat kost het plaatsen van producten?
Het plaatsen van producten met hun technische specificaties is gratis. Dit bestaat uit: een uitgebreide omschrijving, een foto, de merknaam, visitekaartje met NAW-gegevens en logo, een PDF-datasheet, een toepassingsartikel, een vijftal trefwoorden en (een deeplink naar) een CAD-file.

Met de vernieuwde site van Products4Engineers.nl staan dus al uw bedrijfsgegevens met logo nu standaard gratis bij al uw producten. Daarnaast is er is er een extra aandachttrekker (tegen betaling) mogelijk, u kunt voor een gering bedrag een productvideo van maximaal 2 minuten toevoegen aan uw product(en).

 

Voor meer informatie, neem contact op met onze account manager:

                     Herma Lenten , tel.: 051 - 4561 854.

Wat levert Products4Engineers mij nu op?

Door zelf (gratis) uw producten te plaatsen, bent u dankzij Products4Engineers beter vindbaar voor Google. Bezoekers die via Google op Products4Engineers komen, kunnen alle productinformatie zien en uw bedrijfsgegevens. Dit levert u contacten (leads) op.

 

Dat dit werkt, kunt u lezen in een aantal testimonials van een leveranciers die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van Products4Engineers.

Producten extra onder de aandacht brengen met een productvideo (alleen voor leveranciers)

Wat kost het plaatsen van producten?

Het plaatsen van producten met hun technische specificaties is gratis. Dit bestaat uit: een uitgebreide omschrijving, een foto, de merknaam, visitekaartje met NAW-gegevens en logo, een PDF-datasheet, een toepassingsartikel, een vijftal trefwoorden en (een deeplink naar) een CAD-file.

Met de vernieuwde site van Products4Engineers.nl staan dus al uw bedrijfsgegevens met logo nu standaard gratis bij al uw producten. Daarnaast is er is er een extra aandachttrekker (tegen betaling) mogelijk, u kunt voor een gering bedrag een productvideo van maximaal 2 minuten toevoegen aan uw product(en).

 

Voor meer informatie, neem contact op met onze account manager: 

 

Marc Nühn, tel: 051 - 4561 854

Hoe lang blijft een (betaalde) extra aandachttrekker actief?

Een geactiveerde aandachttrekker zoals een productvideo blijft één jaar actief en wordt daarna automatisch verlengd. Wilt u geen automatische verlenging, neem dan contact op met onze account manager:

 

Marc Nühn, tel: 051 - 4561 854

Wat is 'Mijn productoverzicht'?

De pagina ‘Mijn productoverzicht' biedt een overzicht waarin een leverancier zijn eigen producten ziet die op Products4Engineers.nl staan. Ook toont dit overzicht alle gegevens over een product, zoals hoe vaak een product is bekeken, hoe vaak visitekaartjes zijn opgevraagd, hoe vaak de website van de leverancier is geopend en hoe vaak op het e-mail adres is geklikt.

 

Daarnaast toont ‘Mijn productoverzicht' welke opties er zijn gebruikt en tot wanneer een product op Products4Engineers.nl zal blijven staan.


Kortom: een overzichtelijk dashboard (beheermenu) waarin je als leverancier alle productplaatsingen met bijbehorende opties beheert.

 

 

Producten of opties verwijderen (alleen voor leveranciers)

Hoe verwijder ik een product?

Via ‘Mijn productoverzicht' is een product volledig te verwijderen. In dit overzicht is onder elke productnaam een link ‘verwijder product volledig' te vinden. Daarnaast worden producten automatisch na vijf jaar van Products4Engineers.nl verwijderd.

Zie ook het antwoord bij de vraag ‘Hoe lang blijft een geplaatst product op Products4Engineers.nl staan?'

 

Mijn product is verwijderd. Hoe kan dat?

Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

 1. het product staat langer dan vijf jaar op Products4Engineers.nl. De bij dit product behorende opties en geactiveerde betaalde aandachttrekker worden dan eveneens automatisch verwijderd en zijn niet meer opvraagbaar;
 2. het product is door de redactie van Products4Engineers.nl verwijderd, omdat het niet relevant is voor de doelgroep. De redactie houdt zich daarom het recht voor om producten zonder opgave van reden te verwijderen. Na het verwijderen sturen wij de betreffende leverancier een e-mail.

 

Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?

Nadat u bent ingelogd staat uw naam bovenaan de pagina met daarachter de vermelding (mijn gegevens). Deze vermelding linkt door naar de pagina met uw gegevens, waar aanpassingen kunnen worden verwerkt en opgeslagen.

Op deze pagina kunt u een algemeen telefoon- en faxnummer en e-mailadres van uw bedrijf toevoegen. Deze gegevens worden bij al u producten vermeld. Indien u hier niets invult, wordt standaard het e-mailadres van uw account genomen.

Tevens heeft u hier de mogelijk om het bedrijfslogo toe te voegen of aan te passen.

 

Resultaten bekijken (alleen voor leveranciers)

Hoe kan ik zien hoe vaak producten bekeken zijn?

Onder elk product op Products4Engineers.nl is vermeld hoe vaak een product is bekeken. Dit is voor iedere bezoeker zichtbaar. Leveranciers die een account hebben en zijn ingelogd, kunnen dit bovendien ook zien in ‘Mijn productoverzicht'.

 

Hoe kan ik als leverancier zien hoe vaak mijn visitekaartje is bekeken?

Dit kan in ‘Mijn productoverzicht'. Daarvoor moet een leverancier een account hebben en inloggen. Het is niet mogelijk om deze resultaten op de website zelf te zien.

 

Waarom zie ik niet al mijn producten die op de site staan in Mijn productoverzicht?
Het is mogelijk dat een deel van uw producten door de redactie op de site is geplaatst en nog niet aan uw account is gekoppeld. Stel, u heeft 5 producten op de site staan als u op uw leveranciersnaam zoekt, maar u ziet er maar 4 in 'Mijn productoverzicht' als u bent ingelogd. In dat geval is 1 product nog niet aan uw account gekoppeld. Wilt u dit product ook gekoppeld hebben? Stuur dan een e-mail naar redactie@products4engineers.nl  en vermeld hierin de infonummers van de producten die gekoppeld moeten worden, plus uw accountnaam (= e-mailadres).

Account aanmaken en 'Mijn gegevens' (alleen voor leveranciers)

Hoe maak ik een account aan?

Alleen leveranciers van technische componenten, producten en machines kunnen een account aanmaken. Dat kan bij ‘Upload' of volg rechtstreeks deze link: www.products4engineers.nl/upload/login.php 

 

Na het invoeren van het eigen e-mailadres wordt u per e-mail een password toegezonden. Hiermee kunt u inloggen en direct een product plaatsen.

 

Kan mijn collega ook een account aanvragen?

Ja. Op deze wijze kan iedereen zijn eigen producten/productgroepen beheren. Per product is er maximaal één accountbeheerder.

 

Is het mogelijk om een ander factuuradres op te geven?

Ja. Als u nog geen account heeft en u maakt dat aan, dan krijgt u de mogelijkheid om een ander factuuradres op te geven. 

 

Bent u bij ons bekend en heeft u al een inlogcode, dan kunt u hiervoor contact op nemen met onze account manager: 

 

Herma Lenten, tel: 051 - 4561 854

  

 

Mijn gegevens zijn al ingevuld. Hoe kan dit?

Dit komt door een eerder bezoek aan Products4Engineers.nl. De contactgegevens zijn toen al ingevuld. Deze zijn door de computer onthouden.

 

Mijn inlogcode werkt niet. Hoe kan dat?

Op 4 januari 2010 hebben alle bestaande accounts van ons via de e-mail een nieuw wachtwoord gekregen. Wilt u het wachtwoord wijzigen of bent u het vergeten, dan kunt u dit doen door op de inlogpagina op de link Wachtwoord wijzigen of Wachtwoord vergeten te klikken. U kunt dan via het door u opgegeven e-mailadres het wachtwoord wijzigen of een nieuw wachtwoord aanvragen.

 

Kunt u helemaal niet meer inloggen, neem dan contact op met de redactie via de e-mail: redactie@products4engineers.nl  of bel: 051 - 4561 854.

Adverteren (alleen voor leveranciers)

Is het mogelijk om te adverteren op Products4Engineers.nl?

Ja, zeker. Op Products4Engineers.nl zijn er talloze commerciële mogelijkheden om extra op te vallen, respons te generen en clicks naar de eigen website te krijgen.

 

Uitgebreide informatie staat op www.Products4Engineers.nl/adverteren

 

Persberichten (alleen voor leveranciers)

Waaraan moet een persbericht voldoen?

Indien u een gratis persbericht naar de redactie wilt sturen, dan verzoeken wij u zich aan onderstaande voorwaarden te houden.

 • Maak een Word-bestand van de Nederlandstalige productbeschrijving van minimaal 200 woorden met daaronder een opsomming van de technische specificaties. Voeg geen afbeeldingen toe in het Word-bestand, maar stuur deze afbeeldingen als aparte bijlagen mee. Persberichten in PDF-formaat zijn voor ons niet bruikbaar.
 • Het beeldmateriaal moet van voldoende kwaliteit zijn, minimaal 1000 pixels breed of 300 dpi. Onze voorkeur voor het bestandstype is jpg.
 • Indien er een PDF-datasheet met productspecificaties beschikbaar is, dan kan deze ook worden bijgevoegd. Deze PDF plaatsen wij dan op http://www.products4engineers.nl/ bij het product.
 • Een video over het product met een maximale lengte van 2 minuten kunnen wij ook plaatsen op de site. Hiervoor vragen wij een gering bedrag, graag het filmpje aanleveren in formaat AVI, MOV, WMV of MPG.

Het e-mailadres van de redactie is: redactie@products4engineers.nl

 

P4E Mail

P4E Twitter

P4E LinkedIn