Deze producten mag je niet missen op Indumation 2017!

Van 8 tot 10 februari vindt in de Kortrijk Xpo de vierde editie van Indumation plaats. Gedurende drie dagen tonen bijna 200 bedrijven hun nieuwste innovaties op het gebied van Factory, Process- en Infrastructure Automation. Om het jou als bezoeker makkelijk te maken heeft Indumation.be 7 beschikbare technologieroutes met ieder hun eigen thema: 

  1. Motion Control, Drives, Gears Robotics
  2. Control & Network Solutions
  3. Process & Instrumentation
  4. Sensor & Visioning
  5. System Integration, Services, Solutions
  6. Industrial Software & IT, Industrial Automation, Data & Network Security
  7. Indumation 4.0 

Indumation.be 

Geen geschikte route voor jou of bepaal je liever je eigen route? Zorg dan in ieder geval dat je de volgende innovaties van onze P4E.nl leveranciers niet mist!

 

NX 1 machinecontroller – Omron Electronics
Geavanceerde besturing voor compacte machines 

Omron NX1 machinecontroller.JPG

De NX1 is de instap Sysmac-controller die de EtherNet/IP- en EtherCAT-koppelingen, motion control en I/O in één compact pakket integreert en geavanceerde motion control en besturing mogelijk maakt voor kleine tot middelgrote machines. Gegevens die worden verzameld van aangesloten apparaten via de ingebouwde EtherCAT-poort en een geplaatste IO-Link master unit kunnen tussen machines worden uitgewisseld via de ingebouwde EtherNET/IP-poort. Hierdoor wordt machinestilstand beperkt en de productiviteit verhoogd dankzij predictive maintenance en de volledige integratie. 

De NX1 is te zien in hal 1, stand B06. Neem contact op met Omron Electronics voor meer informatie. 

  

Stroombewakingssysteem Mico Pro - Murrelektronik
Maximaal modulaire stroombewaking 

Mico Pro stroombewakingssysteemMico Pro is een innovatief stroombewakingssysteem met een modulaire opbouw. Door die opbouw kan het systeem nauwkeurig worden afgestemd op de gevraagde toepassing. Dit resulteert in voordelen als een gunstig kosten-basteneffect, flexibele inzetbaarheid en het systeem neemt bijzonder weinig ruimte in. De gepatenteerde uitschakelkarakteristiek zorgt ervoor dat machines optimaal inzetbaar blijven. 

Het intelligente systeem zorgt voor een betrouwbare stroomvoorziening, een consequente beveiliging van alle last- en stuurstromen, en herkent tijdig kritische momenten. 

Mico Pro is te zien in hal 6, stand D09. Neem contact op met Murrelektronik voor meer informatie. 

 

DIN-rail PC Controller met CODESYS – Isotron Systems
Industriële PC met PLC eigenschappen 

Din-rail PC ControllerDeze 7-slots PC controller combineert de prestaties van een industriële PC met de robuustheid van een PLC. Het Windows CE gebaseerde systeem is bijvoorbeeld voorzien van een Intel Atom 11.GHz processor en biedt eigenschappen als watchdog timer, batterij back-up RAM geheugen en deterministische I/O. De aanwezige Ethernet- en geïsoleerde seriële poorten ondersteunen Modbus/TCP en Modbus/RTU. 

Verder zijn meer dan twintig verschillende I/O modules toe te passen waaronder digitale- en analoge- in- en uitgangsmodules. 

De Din-rail PC Controller is te zien in hal 2, stand B09. Neemt contact op met Isostron Systems voor meer informatie. 

 

eloFlex Mini veiligheidsmodule – elobau Benelux
Zeer compacte en vrij configureerbare module

eloFlex MiniDe eloFlex Mini is speciaal ontworpen voor kleinere machines die zeer weinig inbouwruimte beschikbaar hebben in de schakelkast. Met een breedte van slechts 22,5 mm is de eloFlex Mini het enige apparaat van deze omvang met twee vrij configureerbare veiligheidsfuncties en geïntegreerde logische modules op de markt. Hij kan worden aangesloten op tweehandenbediening, noodstopknoppen, veiligheid sensoren en OSSD apparaten. Met extra input interfaces is het mogelijk om tot op 20 veiligheidsfuncties te monitoren. 

De eloFlex Mini is te zien in hal 2, stand B01. Neem contact op met elobau Benelux voor meer informatie.

 

Elektrische inline actuator CON60 – Rotero
Breed inzetbaar door slanke lijn

Elektrische inline actuatorDe CON60 is geschikt voor een breed toepassingsveld, zo is de motor/overbrenging combinatie toe te passen voor alle hef-, trek-, druk- en liftbewegingen tot 10 kN in de industrie. Hij is beschikbaar in verschillende materialen variërend van aluminium tot roestvaststaal. Dit in combinatie met de standaard beschermingsklasse IP66 (optioneel ook IP68 en IP69K) is de actuator zowel binnen als buiten toe te passen. De temperatuur mag daarbij variëren tussen de -5 en 50°C. Ook nieuw is het variabele Hall circuit van 5 tot 24 V dat de positionering of het synchroniseren ondersteunt. 

De CON60 is te zien in hal 2, stand B04. Neem contact op met Rotero voor meer informatie.

 

Tandheugels en rondsels – Apex Dynamics
Complete systemen uit één hand 

Tandheugels en rondselsHet gamma aan tandheugels bestrijkt module 1 tot en met 12, recht- en schuinvertand en in de kwaliteitsklasse 4 tot en met 10. Alle dimensies zijn getolereerd en zijn online beschikbaar bij Apex Dynamics. 

De rondsels worden in kwaliteit 4 en 5 geleverd en er is keuze tussen 7 verschillende manieren om deze aan de reductor te monteren, onder andere via het gepatenteerde “curvic plate” rondsel. 

De tandheugels en rondsels zijn te zien in hal 1, stand B07. Neem contact op met Apex Dynamics voor meer informatie. 

 

Optimass 6400 flowmeter – Krohne
Coriolis flowmeter voor de procesindustrie 

Krohne Optimass 6400.JPGDe Krohne Optimass 6400 is een coriolis massaflowmeter met dubbele gebogen buis voor toepassingen in vloeistof- en gasapplicaties in de procesindustrie. Voor temperaturen tot + 400°C, en voor cryogene applicaties tot -200°C. De Optimass 6400 is voorzien van Entrained Gas Management (EGM). Hij geeft tot 100% gasinsluiting van het gemeten volume telkens een meetwaarde aan, tegelijk meldt het de 2-phasen status en is uitgerust met een configureerbaar alarm. 

De Optimass 6400 is te zien in hal 6, stand A07. Neem contact op met Krohne voor meer informatie. 

 

Palletstoppers – ACE Stossdämpfer
Pneumatische of elektrische varianten 

PalletstoppersMet de nieuwe productserie palletstoppers zijn er betrouwbare, efficiënte en voordelige hulpmiddelen beschikbaar om pallets met een gewicht van 1 kg tot 1.200 kg van elkaar te scheiden en apart verder te vervoeren. De compacte, eenvoudig in te passen machineonderdelen werken pneumatisch of elektrisch. De elektrische varianten dempen geheel zonder perslucht. Bij de pneumatische varianten kan men kiezen tussen enkel- of dubbelwerkende varianten zonder of met inductieve danwel elektronische standmelding. 

De palletstoppers zijn te zien in hal 1, stand A07. Neem contact op met ACE Stossdämpfer voor meer informatie.

 

Draadloos mobiel besturingspaneel HGW-1031 - SigmaControl
Opnieuw definiëren van on site besturing

producten_38325_240.JPGMet de HGW-1031 introduceert SIGMATEK een draadloos mobile bedieningspaneel op de markt. Door middel van data-uitwisseling via WLAN, kan de tot 25 m lange kabel worden geëlimineerd en heeft de gebruiker ter plaatse meer vrijheid voor monitoring en directe besturing.  Het mobiele panel is uitgerust met een 10.4" resistief color touch screen en een EDGE2 Technology processor, die uitermate geschikt is voor veeleisende situaties.

De HGW-1031 is te zien in hal 1, stand B12. Neem contact op met SigmaControl voor meer informatie.

 

INIRA - Wittenstein
De revolutie in tandheugelbevestiging

INIRA – de revolutie in tandheugelbevestiging.JPGINIRA combineert het bestaande innovatief concept voor het eenvoudig, veilig en efficiënt vastpennen van tandheugels. Het INIRA concept voor het vastklemmen en aanpassen heeft de montage van tandheugels aanzienlijk versneld en veel nauwkeuriger en ergonomischer gemaakt. INIRA stelt nu een nieuwe, revolutionaire standaard in het spaanloos vastpennen van tandheugels.

INIRA is te zien in hal 1, stand A11. Neem contact op met Wittestein voor meer informatie.

 

P4E Mail

P4E Twitter

P4E LinkedIn